低GI食と糖尿病の関係性は?
血糖値を抑えるのに必要なホルモンであるインスリンの分泌や機能に支障がある糖尿病患者にとって、血糖値を抑えることは大きな課題です。多くの研究で、低GI食が糖尿病患者の血糖値を低下させたことが示唆されています[#]Ojo, Omorogieva, Osarhumwese Osaretin Ojo, Fajemisin Adebowale, and Xiao-Hua Wang. 2018. “The Effect of Dietary Glycaemic Index on Glycaemia in Patients with Type 2 Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials.” Nutrients 10 (3). https://doi.org/10.3390/nu10030373. [#]“Decrease in Glycemic Index Associated with Improved Glycemic Control among Latinos with Type 2 Diabetes” n.d. Accessed July 13, 2020. https://jandonline.org/article/S2212-2672(14)01509-3/fulltext. [#]Zafar, M. I., K. E. Mills, J. Zheng, A. Regmi, S. Q. Hu, L. Gou, and L. L. Chen. 2019. “Low-Glycemic Index Diets as an Intervention for Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis.” The American Journal of Clinical Nutrition 110 (4). https://doi.org/10.1093/ajcn/nqz149. 。逆に高GI食を食べている人は、低GI食を食べている人よりも2型糖尿病の発症リスクが33%高くなることが分かっています[#]Bhupathiraju, Shilpa N., Deirdre K. Tobias, Vasanti S. Malik, An Pan, Adela Hruby, Joann E. Manson, Walter C. Willett, and Frank B. Hu. 2014. “Glycemic Index, Glycemic Load, and Risk of Type 2 Diabetes: Results from 3 Large US Cohorts and an Updated Meta-Analysis.” The American Journal of Clinical Nutrition 100 (1): 218. 。低GI食は、糖尿病患者の血糖値のコントロールを改善する可能性がありますが、すでに、糖病病を患っている人で低GI食を試したい人は、担当の医師と相談するようにしましょう。
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